6 Haziran 2014 Cuma

Facebook kullanıcıları ayaklandı!

Facebook kullanıcıları ayaklandı!



Facebook'un açıkladğı yeni özellik büyük tartışma başlattı. Akıllı telefonların mikrofonlarını kullanıp ortam dinlemesi gerçekleştiren ve bu şekilde dinlediğiniz izlediğiniz diziyi veya dinlediğiniz müziği öğrenip durum güncellemesi yapabilen bu özellik "Facebook özel hayatımızı dinleyecek" tepkileri oluşturdu.

Facebook'un tanıttığı bu özellik aslında yeni bir özellik değil. Uzun zamandır popüler uygulamalar arasında yer bulan Shazam uygulaması, ortamda çalan müziği tanıma yöntemiyle kullanıcılarına hangi şarkının kime ait olduğunu gösteren bir uygulamaydı.

Facebook'un yeni özelliği ise yine benzer bir mantıkla işliyor.

Fakat şimdiden yüz binlerce insan başlatılan imza kampanyasına katılarak Facebook'un özelliğini geri çekmesini istiyor. İmza sayısı daha şimdiden 542.000'i geçmiş durumda. Kampanya sahipleri 750 bin imzaya ulaşmak istiyor.

"Mahremiyetimize büyük tehdit"

Kampanyayı başlatan insanlar manifestolarında "Facebook bu özelliğin zararsız olduğunu, çalan şarkları ya da TV'de gösterilen film ve dizileri tanmakla sınırlı olduğunu iddia ediyor Oysa bu bizim mahremiyetimize büyük bir tehdit oluşturuyor Eğr şimdi harekete geçersek Facebook'un bu özelliği piyasaya sürmesine engel olabiliriz" şeklindeyazdılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder