13 Nisan 2014 Pazar

Facebook'tan İslam dinine küfür ve hakaret-Özel haber

Facebook'tan İslam dinine küfür ve hakaret-Özel haber




Bir sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta İlke Işık Evrim kod adı ile bir hesap açılmış ve bu hesaptan İslam dinine hakaret edildiği gibi aynı zamanda müslümanlara ağır hakaretler edildi. Muhabirlerin elde ettiği bilgilere göre, İslam dinine, “Uyduruk bir din”, “Müslümanlar maldır istisnası yoktur”, “İslam ilkel ve vahşi bir inançtır”, “her Müslüman potansiyel bir katildir” gibi cümlelerle aşağılayıcı hakaretlerde bulunan hesabın sahibi İlke Işık Evrim kod adlı kişi, İstanbul’da yaşayan bir vatandaş tarafından savcılığa şikâyette bulunuldu.

Savcılık soruşturma sonucu hotmail uzantılı mail kullanan hesap sahibi kod adı İlke Işık Evrim'in  Samsun’da yaşayan İ. T. olduğu saptandı. Babasına ait bilgisyar IP si üzerinden internete bağlanan İ. T.'nin babası R.T. gözaltına alındı ve  ifadesine başvuruldu. 77 yaşında olan baba R.T. telefon ve internet hattının kendi üzerine olduğunu, ama hattı oğlunun kullandığını belirtti. Oğlunun daha önce de benzer suçlar yüzünden ifadesinin alındığını anlattı.

Belirlenen adreste bulunamayan İ.T.’nin Nijerya’ya kaçtığı anlaşıldı. Savcılık dini değerlre alenen aşağılamak suçundn iddianame düzenledi. İ.T., Türkiye'ye döndüğünde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkmak zorunda kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder